Overzicht van alle argente's

Klik hier om terug te gaan naar de vorige pagina.

Slateblue-goudargente
Een slateblue-goudargente heeft een slateblue onderkleur en warm roodgouden tipping. De tipping moet op het hele lijf, inclusief de borst en poten, te zien zijn. Op de buik is het dier slateblue waarbij niet slechts een deel van de haren roodgouden tipping heeft, maar alle haren, waardoor de buik een goudkleurig aanzien krijgt. De huidskleur is zo donker mogelijk anthracietgrijs met een blauwige gloed, ook aan de voetzolen en oren, en ook de nagels zijn zo donker mogelijk. De oogkleur is zo donker mogelijk robijnoog.
De genetische kleurcode is AA BB CC EE prpr. Het is de robijnoogvariant van goudagouti.
De slateblue-goudargente wordt in Nederland nog niet bewust gefokt maar zal misschien af en toe als toevalsbevinding in een nest zitten.   

Slateblue-saffraanargente
Een slateblue-saffraanargente heeft een slateblue onderkleur en felgelige saffraantipping. De tipping moet op het hele lijf, inclusief de borst en poten, te zien zijn. Op de buik is het dier slateblue waarbij niet slechts een deel van de haren saffraan tipping heeft, maar alle haren, waardoor de buik een fel geel aanzien krijgt. De huidskleur is zo donker mogelijk anthracietgrijs met een blauwige gloed, ook aan de voetzolen en oren, en ook de nagels zijn zo donker mogelijk. De oogkleur is zo donker mogelijk robijnoog.
De genetische kleurcode is AA BB cdcd EE prpr. Het is de robijnoogvariant van grijsagouti.
De slateblue-saffraanargente wordt in Nederland nog niet bewust gefokt maar zal misschien af en toe als toevalsbevinding in een nest zitten.   

Slateblue-witargente
Een slateblue-witargente heeft een slateblue onderkleur en zilverwitte tipping. De tipping moet op het hele lijf, inclusief de borst en poten, te zien zijn. Op de buik is het dier slateblue waarbij niet slechts een deel van de haren zilverwitte tipping heeft, maar alle haren, waardoor de buik een zilverkleurig aanzien krijgt. De huidskleur is zo donker mogelijk anthracietgrijs met een blauwige gloed, ook aan de voetzolen en oren, en ook de nagels zijn zo donker mogelijk. De oogkleur is zo donker mogelijk robijnoog.
De genetische kleurcode is AA BB crcr EE prpr. Het is de robijnoogvariant van zilveragouti.
De slateblue-witargente wordt in Nederland nog niet bewust gefokt maar zal misschien af en toe als toevalsbevinding in een nest zitten.   

Coffee-goudargente
Een coffee-goudargente heeft een coffee onderkleur en warm roodgouden tipping. De tipping moet op het hele lijf, inclusief de borst en poten, te zien zijn. Op de buik is het dier coffee waarbij niet slechts een deel van de haren roodgouden tipping heeft, maar alle haren, waardoor de buik een goudkleurig aanzien krijgt. De huidskleur is bruin, ook aan de voetzolen en oren, en de nagels zijn zo donker mogelijk. De oogkleur is zo donker mogelijk robijnoog.
De genetische kleurcode is AA bb CC EE prpr. Het is de robijnoogvariant van orange-agouti.
De coffee-goudargente wordt in Nederland nog niet bewust gefokt maar zal misschien af en toe als toevalsbevinding in een nest zitten. 

Coffee-saffraanargente
Een coffee-saffraanargente heeft een coffee onderkleur en felgelige saffraan tipping. De tipping moet op het hele lijf, inclusief de borst en poten, te zien zijn. Op de buik is het dier coffee waarbij niet slechts een deel van de haren saffraan tipping heeft, maar alle haren, waardoor de buik een fel gelig aanzien krijgt. De huidskleur is bruin, ook aan de voetzolen en oren, en de nagels zijn zo donker mogelijk. De oogkleur is zo donker mogelijk robijnoog.
De genetische kleurcode is AA bb cdcd EE prpr. Het is de robijnoogvariant van buffagouti.
De coffee-saffraanargente wordt in Nederland nog niet bewust gefokt maar zal misschien af en toe als toevalsbevinding in een nest zitten.   

Coffee-witargente
Een coffee-witargente heeft een coffee onderkleur en zilverwitte tipping. De tipping moet op het hele lijf, inclusief de borst en poten, te zien zijn. Op de buik is het dier coffee waarbij niet slechts een deel van de haren zilverwitte heeft, maar alle haren, waardoor de buik een zilverkleurig aanzien krijgt. De huidskleur is bruin, ook aan de voetzolen en oren, en de nagels zijn zo donker mogelijk. De oogkleur is zo donker mogelijk robijnoog.
De genetische kleurcode is AA bb crcr EE prpr. Het is de robijnoogvariant van cinnamonagouti.
De coffee-witargente wordt in Nederland nog niet bewust gefokt maar zal misschien af en toe als toevalsbevinding in een nest zitten. 

Lilac-goudargente
Een lilac-goudargente heeft een lilac onderkleur en warm oranje-gouden tipping. De tipping moet op het hele lijf, inclusief de borst en poten, te zien zijn. Op de buik is het dier lilac waarbij niet slechts een deel van de haren gouden tipping heeft, maar alle haren, waardoor de buik een goudkleurig aanzien krijgt. De huidskleur is vleeskleurig met een lichtblauwige gloed, ook aan de voetzolen en oren, en de nagels zijn naturel. De oogkleur is rood.
De genetische kleurcode is AA BB CC EE pp. Het is de roodoogvariant van goudagouti en wordt ook wel zalmagouti genoemd.
De zalmagouti oftewel lilac-goudargente wordt in gladhaar geregeld gezien, en komt heel af en toe ook in andere haarstructuren voor, behalve in borstels. In Nederland zijn borstels amper tot niet in agouti- en argentevarianten te vinden.   

  

Lilac-saffraanargente
Een lilac-saffraanargente heeft een lilac onderkleur en fel gelige saffraan tipping. De tipping moet op het hele lijf, inclusief de borst en poten, te zien zijn. Op de buik is het dier lilac waarbij niet slechts een deel van de haren saffraan tipping heeft, maar alle haren, waardoor de buik een fel geel saffraankleurig aanzien krijgt. De huidskleur is vleeskleurig met een lichtblauwige gloed, ook aan de voetzolen en oren, en de nagels zijn naturel. De oogkleur is rood.
De genetische kleurcode is AA BB cdcd EE pp. Het is de roodoogvariant van grijsagouti.
De lilac-saffraanargente wordt in Nederland nog niet bewust gefokt maar zal misschien af en toe als toevalsbevinding in een nest zitten.

 

  

Lilac-witargente
Een lilac-witargente heeft een lilac onderkleur en zilverwitte tipping. De tipping moet op het hele lijf, inclusief de borst en poten, te zien zijn. Op de buik is het dier lilac waarbij niet slechts een deel van de haren zilverkleurige tipping heeft, maar alle haren, waardoor de buik een zilverwit-kleurig aanzien krijgt. De huidskleur is vleeskleurig met een lichtblauwige gloed, ook aan de voetzolen en oren, en de nagels zijn naturel. De oogkleur is rood.
De genetische kleurcode is AA BB crcr EE pp. Het is de roodoogvariant van zilveragouti.
De lilac-witargente wordt in Nederland nog niet bewust gefokt, maar in de langharige zilveragouti-fok komt het nogal eens als 'bijproduct' voor.

Beige-goudargente
Een beige-goudargente heeft een beige onderkleur en warm roodgouden tipping. De tipping moet op het hele lijf, inclusief de borst en poten, te zien zijn. Op de buik is het dier beige waarbij niet slechts een deel van de haren roodgouden tipping heeft, maar alle haren, waardoor de buik een goudkleurig aanzien krijgt. De huidskleur is vleeskleurig met een lichtbruinige gloed, ook aan de voetzolen en oren, en de nagels zijn naturel. De oogkleur is rood.
De genetische kleurcode is AA bb CC EE pp. Het is de roodoogvariant van orange-agouti.
De beige-goudargente wordt in Nederland nog niet bewust gefokt maar zal misschien af en toe als toevalsbevinding in een nest zitten.

Beige-saffraanargente
Een beige-saffraanargente heeft een beige onderkleur en fel gelige saffraantipping. De tipping moet op het hele lijf, inclusief de borst en poten, te zien zijn. Op de buik is het dier beige waarbij niet slechts een deel van de haren saffraan tipping heeft, maar alle haren, waardoor de buik een felgeel aanzien krijgt. De huidskleur is vleeskleurig met een lichtbruinige gloed, ook aan de voetzolen en oren, en de nagels zijn naturel. De oogkleur is rood.
De genetische kleurcode is AA bb cdcd EE pp. Het is de roodoogvariant van buff-agouti.
De beige-saffraanargente wordt in Nederland nog niet bewust gefokt maar zal misschien af en toe als toevalsbevinding in een nest zitten.

 

Beige-witargente
Een beige-witargente heeft een beige onderkleur en zilverwitte tipping. De tipping moet op het hele lijf, inclusief de borst en poten, te zien zijn. Op de buik is het dier beige waarbij niet slechts een deel van de haren witte tipping heeft, maar alle haren, waardoor de buik een zilverwit aanzien krijgt. De huidskleur is vleeskleurig met een lichtbruinige gloed, ook aan de voetzolen en oren, en de nagels zijn naturel. De oogkleur is rood.
De genetische kleurcode is AA bb crcr EE pp. Het is de roodoogvariant van cinnamonagouti.
De beige-witargente wordt in Nederland nog niet bewust gefokt maar zal misschien af en toe als toevalsbevinding in een nest zitten.Vooral bij de langharige zilveragoutifok is de kans hierop niet ondenkbaar.

 

   

 

Klik hier om terug te gaan naar de vorige pagina.