Overzicht van alle solid-agouti's

Solid Goudagouti

 

Solid Grijsagouti

 

Solid Lemonagouti

 

Solid Zilveragouti

 

Solid Zalmagouti

 

Solid Orange-agouti

Solid Buff-agouti

Solid Crème-agouti

Solid Cinnamonagouti

Solid Sable-agouti

Klik hier om terug te gaan naar de vorige pagina.

Solid goudagouti

Een solid goudagouti heeft een zwarte onderkleur en warm kastanjerode tipping. De tipping moet op het hele lijf, inclusief de buik, te zien zijn. De huidskleur is zwart, ook aan de voetzolen en oren, en ook de nagels zijn zwart. De oogkleur is donker.

De genetische kleurcode is ArAr BB CC EE PP.

De solid goudagouti moet zo warm mogelijk van kleur zijn. De solid goudagouti komt in gladhaar af en toe voor, en is in enkele andere haarstructuren te vinden, hoewel de langharige rassen en borstelcavia nog amper tot niet in solidagouti te vinden zijn.  

 

   

 

 

Solid grijsagouti

Een solid grijsagouti heeft een zwarte onderkleur en buff (warm oranje-gele) tipping. De tipping moet op het hele lijf, inclusief de buik, te zien zijn. De huidskleur is zwart, ook aan de voetzolen en oren, en ook de nagels zijn zwart. De oogkleur is donker.

De genetische kleurcode is ArAr BB cdcd EE PP.

De solid grijsagouti komt in gladhaar af en toe voor, maar in andere haarstructuren amper tot niet.   

 

 

 

 

Solid lemonagouti

Een solid lemonagouti heeft een zwarte onderkleur en crème hoofdkleur tipping. De tipping moet op het hele lijf, inclusief de buik, te zien zijn. De huidskleur is zwart, ook aan de voetzolen en oren, en ook de nagels zijn zwart. De oogkleur is donker.

De genetische kleurcode is ArAr BB cdca EE PP.

De solid lemonagouti moet duidelijk lichter van kleur zijn dan de solid grijsagouti. De solid lemonagouti wordt nog amper tot niet gezien.

 

 

Solid zilveragouti

Een solid zilveragouti heeft een zwarte onderkleur en zilvergrijze tipping. De tipping moet op het hele lijf, inclusief de buik, te zien zijn. De huidskleur is zwart, ook aan de voetzolen en oren, en ook de nagels zijn zwart. De oogkleur is vuuroog maar de rode gloed moet zo weinig mogelijk zichtbaar zijn, zodat op de eerste blik een zeer donkerbruin oog zichtbaar is.

De genetische kleurcode is ArAr BB crcr EE PP.

De solid zilveragouti komt in gladhaar af en toe voor, en is in enkele andere haarstructuren te vinden, hoewel de langharige rassen en borstelcavia nog amper tot niet in solidagouti te vinden zijn.  

 

  

  

 

 

Solid zalmagouti:

Zie solid lilac-goudargente.

 

 

 

Solid orange-agouti

Een solid orange-agouti heeft een choco onderkleur en roodgouden tipping. De tipping moet op het hele lijf, inclusief de buik, te zien zijn. De huidskleur is chocoladebruin, ook aan de voetzolen en oren, en ook de nagels zijn bruin. De oogkleur is donker vuuroog.

De genetische kleurcode is ArAr bb CC EE PP.

De solid orange-agouti moet zo intens rood mogelijk in zijn goudkleur zijn. De solid orange-agouti wordt amper tot niet gezien. Het is de choco-versie van solid goudagouti.

 

 

Solid buff-agouti

Een solid buff-agouti heeft een choco onderkleur en buff tipping. De tipping moet op het hele lijf, inclusief de buik, te zien zijn. De huidskleur is chocoladebruin, ook aan de voetzolen en oren, en ook de nagels zijn bruin. De oogkleur is donker vuuroog.

De genetische kleurcode is ArAr bb cdcd EE PP.

De solid buff-agouti komt nog amper tot niet voor. Het is de choco-versie van solid grijsagouti.

 

 

Solid crème-agouti

Een solid crème-agouti heeft een choco onderkleur en crème tipping. De tipping moet op het hele lijf, inclusief de buik, te zien zijn. De huidskleur is chocoladebruin, ook aan de voetzolen en oren, en ook de nagels zijn bruin. De oogkleur is donker vuuroog.

De genetische kleurcode is ArAr bb cdca EE PP.

De solid crème-agouti komt nog amper tot niet voor. Het is de choco-variant van solid lemonagouti.

 

 

Solid cinnamonagouti

Een solid cinnamonagouti heeft een kaneelbruine onderkleur en zilverwitte tipping. Bij cinnamonagouti is de choco onderkleur extra verbleekt tot kaneelbruin, omdat er een extra sterke verdunning op het c-gen zit. De tipping moet op het hele lijf, inclusief de buik, te zien zijn. De huidskleur is kaneelbruin, ook aan de voetzolen en oren, en ook de nagels zijn lichtbruin. De oogkleur is vuuroog.

De genetische kleurcode is ArAr bb crcr EE PP.  Het is de choco-variant van solid zilveragouti.

De solid cinnamonagouti komt in gladhaar heel af en toe voor, en is in enkele andere haarstructuren als zeldzaamheid te vinden, hoewel de langharige rassen en borstelcavia nog amper tot niet in solidagouti te vinden zijn.  

 

   

 

 

 

Solid sable-agouti

Een solid sable-agouti kan enkel in solid zilveragouti en solid cinnamonagouti voorkomen. Waar deze twee dieren gewoonlijk crcr als genetische code op het c-gen hebben, hebben de solid sable-agouti’s crca: één zilvergen en één rusgen. De dominantie van cr is niet volledig over ca. Daardoor kan er een rustekening ontstaan op een gekleurd dier. De sable-agouti wordt als ‘gewoon’ solidagouti geboren, maar krijgt na enkele weken, net als een rus, een donkerdere verkleuring op de neus. Deze pointtekening kan bij een solid sable-agouti , in tegenstelling tot een rus, behoorlijk ver doortrekken tot zelfs de hele kop of nog meer donker gekleurd is. Bovendien zal de minder aanwezige tipping, in vergelijking met agouti, het nog minder duidelijk te onderscheiden maken. Het kan dan ook extreem moeilijk zijn, een volwassen solid sable-agouti te herkennen.

 

Klik hier om terug te gaan naar de vorige pagina.