Welkom op www.caviarassen.nl!

Deze website is bijgewerkt t/m januari 2012. Recente erkenningen kunnen daarom niet juist worden weergegeven bij bepaalde kleuren en rassen. De kleur- en rasomschrijvingen en genetische informatie zijn uiteraard nog wel van toepassing.

Op deze site vind je een handig overzicht, waar zowel de liefhebber als de fokker ruime informatie vandaan kan halen betreffende caviarassen.

Onder het menukopje 'rassen' tref je alle rassen aan, inclusief voorbeeldfoto's, een omschrijving, erkenningen enzovoorts. Bij het kopje 'kleuren' proberen wij alle caviakleuren die tot dusver bekend zijn zo grondig mogelijk te omschrijven zodat iedere kleur voor iedereen te herkennen is.

Onder 'genetica' tref je meer informatie aan over de genetische codes van alle op deze site behandelde kleuren en rassen. Is dit nieuw voor je? Geen paniek! Speciaal voor Caviarassen.nl heeft Jiska van Caviastal Lothlórien een heel duidelijk artikel geschreven waar alles in staat uitgelegd.

Onder ‘oogkleur’ vind je duidelijke close-up foto’s van alle mogelijke oogkleuren, inclusief een omschrijving. En onder ‘fouten’ tref je een lijst aan van de meest bekende en/of meest voorkomende lichamelijke afwijkingen bij cavia’s, ook hier weer met duidelijke foto’s en omschrijvingen.

Uiteraard streven wij ernaar dat deze site enkel correcte informatie bevat en voor de grootste leek nog duidelijk te begrijpen is. Maar aangezien er gewoon ontzéttend veel te vertellen is, en er even zo veel is om te laten zien, kan het zijn dat er toch foutjes inzitten, of teksten onvolledig zijn, of foto’s ontbreken. Daarom vragen wij ook aan iedereen om commentaar, tips, foto’s en/of andere feedback te mailen naar beheer#caviarassen.nl (vervang # door @). Wij zullen proberen alles zo grondig mogelijk uit te zoeken en aan te vullen zodat deze site een correct naslagwerk wordt voor iedereen.

Heb je na het lezen van deze site toch nog vragen of wil je gewoon meer weten over cavia's, neem dan eens een kijkje op www.caviagids.nl, een gezellig forum voor caviafokkers en -liefhebbers!

 

N.B.: Het is niet toegestaan om van deze site teksten of foto's te kopiëren!